Služba za korisnike
Kontakti, narudžbe i sve informacije o proizvodima dostupni su na telefon 01 3634 841 ili putem emaila na
ortopedija@par-mar.hr

Informacije:
Sukladno članku 10 Zakonom o zaštiti potrošača PAR-MAR d.o.o. Vam omogućuje da svoje pisane prigovore šaljete na: PAR-MAR d.o.o., Nova cesta 75, 10 000 Zagreb ili ortopedija@par-mar.hr

Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.
Na prigovoru obavezno navesti ime i prezime, te adresu ili e-mail za dostavu odgovora.

U slučaju eventualnog spora između potrošaća i PAR-MAR d.o.o.  isti će pokušat riješiti mirnim putem, a ukoliko nije moguće nadležan je stvarno i mjesno nadležan sud uz primjenu hrvatskog prava.

Sporove je moguće  rješavati putem ODR platforme Europske komisije za rješavanje sporova https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

DOSTAVA I ISPORUKA PAKETA
Vrši se dostavom na adresu kupca naznačenu na narudžbi HP paketnom dostavom.
Robu isporučujemo samo na području RH.
Dostava se vrši putem tvrtke Hrvatska pošta d.d.
Za iznos iznad 66,36€/500,00 kn, dostava je besplatna.
Plaćanje se vrši pouzećem.

OPĆI UVJETI DOSTAVE I PREUZIMANJA PAKETA
Pri slanju paketa obavještavamo kupca o poslanom paketu. Hrvatska pošta posluje prema „Općim uvjetima poslovanja međunarodnih otpremnika Hrvatske“ te prema važećim pozitivnim zakonima Republike Hrvatske.
Rok dostave paketa je 4-10 radna dana od dana slanja paketa, izuzev za otoke i rijetko naseljena mjesta kod kojih se dostava obavlja prema shemi dostave na otoke Hrvatske pošte. Pri slanju vrlo velikih paketa u rijetko naseljena mjesta ili na otoke, kupac će biti dodatno obaviješten o očekivanom danu isporuke.
Cijena dostave po paketu (naplaćuje se kada narudžba nije veća od 66,36€/500,00kn u tom slučaju je dostava besplatna) obračunava se ovisno o težini pošiljke, a vrijedi na području čitave Hrvatske. Vrijeme slanja i dostave/isporuke paketa se u slučaju subote i nedjelje te blagdana i državnih praznika prebacuje na prvi sljedeći radni dan.
Maksimalna težina pojedinačne pošiljke iznosi 15 kg. Kod narudžbi više artikala odjednom pri čemu ukupna težina pošiljke prelazi 15 kg, proizvodi će biti spakirani u više kutija do 15 kg, a trošak poštarine će se obračunati za svaku pošiljku (kutiju) zasebno prema cijenama u tablici. Trošak dostave iskazan u web narudžbenici je isključivo informativnog karaktera. Nakon obrade Vaše narudžbe naši operateri poslati će Vam email sa linkom za plaćanje koji će sadržavati konačne troškove dostave zapakirane robe.

Težina/KG Cijena/pošiljka
do 15kg 40,00 kn

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna VANJSKA oštećenja pošiljke tj. paketa i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva veća vanjska oštećenja. U tom slučaju vas molimo da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

NAPOMENA
Zbog dostave, ukoliko je na zgradi ili kući navedeno drugo prezime od onog kojeg ste upisali u narudžbi, molimo Vas da ga navedete u napomeni kako bi Vas dostavna služba mogla pronaći. Ukoliko želite isključivo Vi osobno primiti paket, možemo ga poslati s napomenom “uručiti osobno primatelju” tj. “na ruke”. Molimo da nam to navedete u napomeni prilikom naručivanja.
Što ako me nema na adresi kada dođe dostavna služba?
Ukoliko niste bili na adresi kada je dostavljač pokušao isporuku pošiljka će biti vraćena u regionalni sabirni centar, a dostava će ponovno biti pokušana slijedeći dan. Ukoliko ne primite pošiljku u roku od 48 sati molimo Vas da nas kontaktirate na broj telefona 01 3634 841 kako bismo provjerili status pošiljke.
U koje vrijeme je dostava?
Nismo u mogućnosti potpuno utjecati na točno vrijeme kada će dostava biti izvršena, budući da ono ovisi o rasporedu dostavne službe.

ZAMJENA ILI POVRAT NEISPRAVNIH PROIZVODA (JAMSTVO)
Na svu kupljenu robu u slučaju materijalnih nedostataka primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima. Na svu tehničku robu koja podliježe jamstvenom roku primjenjivo je trajanje jamstva istaknuto na jamstvenom listu koji je priložen uz proizvod za ostalu robu koja nema jamstveni rok kupac je dužan kupljenu stvar na uobičajeni način pregledati i o vidljivim nedostatcima obavijestiti prodavatelja u roku od 8 dana.
U slučaju reklamacije, molimo Vas da nas prije vraćanja robe obavijestite elektronskom poštom na email ortopedija@par-mar.hr ili telefonski na telefon 01 3634 841 sa opisom problema.

Napomene
Jamstvo uvažavamo jedino uz jamstveni list i/ili račun koji je isporučen prilikom isporuke robe.

Sva roba koja se isporučuje prema propisima treba sadržavati prateću dokumentaciju i jamstveni list.  Prateća dukumentacija su tehničke upute, upute za rukovanje, upute za uporabu, jamstvo.

Kod reklamacije proizvoda uz jamstveni list potrebno je predočiti račun ili neki drugi dokaz o kupnji reklamiranog proizvoda.

Prije prijave neispravnog proizvoda molimo vas da provjerite jesu li su baterije koje stavljate u proizvod (ukoliko su potrebne) ispravne i umetnute na ispravan način. Ukoliko u navedenom jamstvenom roku vraćate tvornički neispravan proizvod, PAR-MAR d.o.o. snosi troškove popravka ili zamjene.

Jamstvo se NE priznaje u sljedećim slučajevima
1. Ako se kupac ne pridržava uputstva za upotrebu proizvoda
2. Zbog kvarova nastalih višom silom (požar, poplava, udar groma i sl.)
3. Zbog oštećenja izazvanih nepravilnom montažom ili održavanjem
4. Zbog mehaničkih oštećenja izazvanih krivnjom korisnika
5. Ako kupac nestručno ili nebrižljivo postupa s proizvodom
6. Nepravilnom upotrebom te izloženošću uređaja neuobičajenim ili ekstremnim uvjetima
7. Šteta uzrokovana čišćenjem neprikladnim sredstvima
8. Spajanje uređaja na izvore energije koji nisu propisani
9. Oštećenja nastala neadekvatnom uporabom ili čuvanjem, oštećenja nastala kao rezultat kvarova na električnim instalacijama, kontakta uređaja sa tekućinama, vatrom i sl.
10. Oštećenja nastala kao posljedica intervencija i popravaka neovlaštene osobe
11. Ukoliko je serijski broj prepravljan ili izbrisan
12. Oštećenja nastala korištenjem neispravnih, zastarjelih ili neodgovarajućih baterija
13. Iz jamstva su isključeni rezervni dijelovi koji se normalnom uporabom troše
14. Redovna kontrola ispravnosti nije uključena u jamstvo
Jamstvo se odnosi samo na proizvode uz koje je priložen jamstveni list. Takvi proizvodi imaju istaknut jamstveni rok u opisu proizvoda koji je vidljiv kupcu prilikom kupovine.